algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Breus

• ART

Van Gogh La polèmica és servida. El subhastador de París Jean Claude Binoche ha decidit demandar el diari Le Figaro i en concret el seu crític d'art, Jean-Marie Tasset perquè escrigué a la seva secció dubtant sobre l'autenticitat de l'obra Jardin a Auvers de Vincent van Gogh, que el primer havia de subhastar. Se suposa que aquesta obra és una de les darreres que va crear l'impressionista. La direcció del diari ha refusat fer-ne qualsevol tipus de comentaris.REUTERS.

Sotheby's L'empresa Sotheby's anuncià ahir la creació de shotebys.com, una nova fórmula per subhastar antiguitats, joies i objectes de col·lecció a través d'Internet. A la fase de llançament és prevista una inversió de 25 milions de dòlars, incloent costs de màrqueting, personal... EPR.

Patronat del Prado El ple del Patronat del Museu del Prado ha reafirmat que no vol el quadre Santa Rufina, atribuït a Velázquez que serà subhastat a la sala Christie's de Nova York el dia 19, després d'un informe presentat pel president de la Comissió d'Adquisicions d'aquest centre, l'acadèmic de San Fernando Juan Manuel Pita Andrade. EPR.

• PUBLICACIONS

Història de les Balears L'historiador Gregori Mir presentarà avui vespre al Cercle Artístic de Ciutadella (Menorca) el llibre Història de les Illes Balears que ha escrit Miquel A. Casasnovas i Camps i que acaba de publicar l'editorial Moll. DdB.

• LITERATURA

Lorca i Gibson L'hispanista irlandès Ian Gibson assegurà ahir a La Corunya que «una persona molt de dretes mai no podrà apreciar en profunditat el missatge de Federico García Lorca». L'hispanista va reconèixer l'«èxit mundial» que va tenir la celebració del centenari de Lorca, però va dir que «al Partit Popular li va tocar aquesta efemèride en el Govern i no va tenir més remei que posar-ho al mostrador, però crec que hi ha una certa incompatibilitat entre Lorca i la mentalitat de dretes». EFE.

• RECONEIXEMENTS

Saramago i Caballé Els membres de la Junta de Govern de la Universitat Politècnica de València acordaren ahir nomenar doctors honoris causa de la Universitat la cantant Montserrat Caballé, l'escriptor i premi Nobel José Saramago i el professor Hanif Chaudhry. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris