algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Un bocí del passat de les Balears ha quedat enregistrat per al futur

Avui a TeleNova s'emetrà el vídeo del Consell «Mallorquins i les guerres colonials»

Imatges del passat que són per al present i que quedaran per a les futures generacions. El seu record ja és per a sempre. El 22 de novembre de 1895, quatre mils soldats balears partiren cap a Cuba per incorporar-se a la batalla; el 24% no tornaren. Una part de la història que també a les Balears va deixar la seva petjada. Tot això i altres dades importants de la participació balear a la guerra de Cuba i de Filipines es podrà conèixer gràcies a la recuperació d'imatges inèdites, fotografies, testimonis que ha recollit en un vídeo el Consell Insular de Mallorca sota el títol: Mallorquins i les Guerres colonials 1895-1905, realitzat per Miquel Àngel Rubio i Tomeu Bibiloni i coordinat per Margalida Blanquer.

Avui a partir de les 21.15 hores es projectarà aquest vídeo a TeleNova en un programa especial en el qual assistiran els historiadors Antoni Marimon, Pere Fullana, Sebastià Serra i el tinent coronel Rafel Duran.

Aquest testimoni no és l'única recuperació perquè conjuntament s'ha gravat un altre audiovisual sobre Emili Darder. Aquest serà emès el proper dia 29 de gener per TeleNova. Ahir es va fer la presentació dels dos vídeos, a càrrec del president de la Comissió de Patrimoni i Cultura del CIM, Damià Pons, la coordinadora dels vídeos, Margalida Blanquer, i la directora d'audiovisuals de TeleNova, Paula Serra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris