algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Breus

• ART

Exposició de Monet Més de vuitanta quadres de Claude Monet han estat reunits en la Royal Academy of Arts de Londres en una gran exposició que pretén destacar el període menys conegut de l'artista francès: els seus darrers treballs del segle XX. L'exhibició, que estarà oberta del 23 de gener al 18 d'abril, ha estat titulada Monet en el segle XX i en ella destaquen, sobretot, els olis en sèrie que l'artista impressionista va pintar a Londres a principis de segle. DdB.

Exposició al museu Wurth Obres de Tàpies, Chillida, Saura i Gordillo, entre altres artistes espanyols, s'exhibiran en una exposició col·lectiva que s'inaugurarà el pròxim dia 24 en el Museu Wurth, d'Alemanya, va comunicar ahir el comissari de la mostra, el catedràtic basc Kosme de Barañano. L'exposició, composta per un centenar d'escultures i de pintures procedents de col·leccions particulars "a no ser una peça aportada per l'IVAM", du per títol Art a Espanya: Fi de segle. EFE.

Rembrandt va pintar un càncer de pell Un canceròleg australià jubilat va diagnosticar l'exemple perfecte d'un càncer de pell, pintat fa més de tres segles per Rembrandt, en el quadre Home amb vestit oriental. En una carta publicada en l'edició de gener del Medical Journal of Australia, el doctor Robert Bourne explica com va identificar un tumor cancerígen glandular en el rostre de l'home retratat. «La pintura és de tal precisió que equival a una fotografia mèdica, la qual cosa demostra el talent del gran mestre holandès, que pintava realment allò que veia», va escriure el metge. L'Home en vestit oriental va ser pintat el 1635. AFP.

El MEC pugnarà per «Santa Rufina» El Ministeri de Cultura pujarà pel quadre Santa Rufina, atribuït a Velázquez, en la subhasta que se celebrarà dia 29 a Nova York, sempre que l'obra es pugui adquirir per un «preu raonable», segons va dir ahir el director general de Belles Arts Benigno Pendás. El Ministeri de Cultura ha pres aquesta decisió després d'escoltar el criteri de la Junta de Qualificació, valoració i Exportació de Béns Culturals sobre la polèmica autoria de l'obra, que subhastarà la galeria Christies a Nova York amb un preu de sortida de 430 milions de pessetes. EFE.

• CURS

Seminari de Filosofia Antiga Demà dijous, dia 21 de gener, l'aula 14 de l'edifici Ramon Llull del campus universitari acollirà la conferència que el doctor Marc Mayet, catedràtic de Filologia Llatina de la Universitat de Barcelona, impartirà sobre Lucreci: el filòsof poeta maleït, dins el IV Seminari de Filosofia Antiga, organtizat pel Departament de Filosofia i el Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la Universitat de les Illes Balears, amb la col·laboració de la Secció Balear de la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris