muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

La jugueta perd el seu caràcter didàctic

EP. Barcelona.
La joguina ha perdut el seu paper promotor del joc i del plaer i ha passat a ser un objecte de consum, una possessió més dels nins, segons l'estudi L'educació en l'escola de les persones consumidores: el joc i la joguina.

Aquest treball ha estat realitzat i publicat per l'associació de mestres Rosa Sensat i escrit per vuit professionals del camp de l'educació sota la coordinació de Rosa Maria Pujol, del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la UB i coordinadora del seminari Educació del consumidor de Rosa Sensat.

Segons aquest estudi, el joc és una activitat molt important durant la infància que permet el nin desenvolupar-se, comunicar-se i conèixer el seu entorn natural i social. La jugueta és per tant un objecte creat per al joc que es troba des de sempre en qualsevol cultura.

Actualment, però, s'ha desvirtuat el significat del joc i de la joguina: s'ha convertit en un objecte de desig per si mateix i no per la seva funció. Els nins volen tenir moltes de juguetes, però no jugar molt amb elles.

El llibre va dirigit a pares i a educadors i pretén tornar a donar a la joguina el valor de joc per damunt del valor de consum i educar els més petits, com a consumidors que són, perquè coneguin i reflexionin sobre la jugueta que adquireixen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris