cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Les carrosses de sant Antoni, el primer pas cap als carnestoltes

«Ni Lewinsky, ni dimoni. Viva Clinton i sant Antoni». Una glosa força d'actualitat que ahir es podia llegir en una de les 27 carrosses que sortiren al carrer per celebrar la festa de sant Antoni a Muro i, de passada, rebre la benedicció de mans del rector del municipi.

N'hi havia de tema lliure, com ara la carrossa de la glosa, El Judici de Clinton, i com la dels tres primers premis: Llepolies, Un jardí encantat i Club Son Bosch. D'altres, havien reproduït temes més tradicional, tal volta més històrics, com ara sa Graduada, que recordava la típica escola del franquisme i que s'emportà el primer premi; seguida per De moliner mudaràs i Jocs d'un temps. Hi va haver també un guardó especial per a la carrossa més original: Camp de golf a Son Bosch. Amb les carrosses, el poble de Muro fa que els carnestoltes s'avancin.

A part de disfresses, ahir també hi havia infants amb animalons de pèl i plomes. I dimonis també que se'n trobaren, fent jutipiris a sant Antoni. També guardes d'ovelles i cavalls que els seus amos duen a beneir.

La comitiva era tan llarga que les dones de la localitat no dubtaren, gens ni mica, a treure les cadires enmig del carrer. Per a les autoritats hi havia grades, també per als qui havien arribat prest.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris