algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

La majoria d'espanyols no troba a la televisió les notícies que hi cerca

Estan interessats per temes sobre l'economia familiar

Tres de cada quatre espanyols (72 per cent) asseguren no trobar en els informatius de televisió les notícies sobre les quals els agradaria que els informassin.

De fet, mentre als espanyols els interessen, sobretot, els temes relacionats amb l'economia familiar, la informació local i els nous temes (ciència, medi ambient, informàtica i futur), a més de l'economia, la cultura, els esports i la vida social, els mitjans donen més atenció a altres temes pels quals l'audiència no té tant d'interès.

L'estudi Els mitjans a Espanya: tendència del lector, oient i espectador del 2000, realitzat per Ibérica de Comunicación, Análisis e Información (Ibecom), assenyala que, pel que fa a la televisió, únicament coincideixen l'oferta i la demanda en el cas dels esports, als quals les cadenes els donen preferència alta, mentre que els espectadors li concedeixen un interès mitjà. En la resta dels temes, el que esperen els espectadors i el que ofereixen les cadenes sembla no coincidir.

Així, per exemple, la política nacional és un dels temes als quals la televisió concedeix una atenció informàtica mitjana-alta, enfront a un interès mitjà-baix dels espanyols. En el cas contrari, s'hi troben les informacions de temes locals, de vida social, culturals, mediambientals o científics, sobre els quals els ciutadans manifesten un interès creixent que no troba fidel reflex en les cadenes de televisió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris