cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

La «Comèdia de sant Honorat», a Algaida

La companyia Teatre M dugué l'obra a aquesta vila que celebra la festa del patró

La Comèdia del Gloriós sant Honorat va arribar ahir a l'església d'Algaida de la mà de Teatre M. Sota la direcció de Jaume Falconer, aquesta companyia ha recuperat aquesta obra que fins ara romania oblidada i que data del segle XVIII, concretament de l'any 1771.

Algaida era la localitat idònia per representar la comèdia, ja que està lligada especialment a aquesta vila de Mallorca, a l'arxiu parroquial de la qual es troba dipositat el manuscrit, pel fet que fa referència al seu sant patró.

La Comèdia del Gloriós sant Honorat és una obra dividida en tres actes en què se succeeixen situacions còmiques. Un personatge, Bobo, n'és el protagonista. Sant Honorat només intervé en comptades ocasions per realitzar algun miracle, com ara convertir infidels, fer parlar un mort o fer brollar aigua de la terra.

La representació de l'obra es va fer a través d'una lectura dramatitzada, en què el text, a sobre d'un faristol, l'anaven llegint els actors excepte el personatge de Bobo que durant l'obra estigué en moviment continu per entre el públic que s'ajuntà a l'interior de l'església d'Algaida.

Els quinze actors de Teatre M interpretaren un total de vint-i-nou personatges. Tots anaven vestits igual, només es distingien per algun element diferenciador com ara un capell o una màscara. L'escenografia que els envoltava estava en consonància amb les línies mestres de l'espectacle: molt senzilla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris