muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

El Govern reclamarà ajuda al MEC per mantenir els jaciments arqueològics

L'agenda del director general de Cultura i Política Lingüística del Govern balear, Jaume Gil, té un tema prioritari a tractar amb el Ministeri d'Educació i Cultura (MEC): aconseguir una partida destinada al manteniment dels jaciments arqueològics de Balears. «Amb una partida de trenta o quaranta milions ja en tindríem prou», afirmà Gil.

El director general destacà que el ministeri té la titularitat dels jaciments de Pollentia i ses Païsses (Mallorca); la torre d'en Galmés i la basílica des Fornés (Menorca). En aquests moments, Cultura no fa arribar cap tipus d'ajuda per al manteniment d'aquestes troballes. «Quan es varen fer les transferències de patrimoni a la Comunitat Autònoma va quedar clar, per exemple, el tema dels museus, però no es va fer referència a aquest aspecte dels jaciments. En teoria, la gestió i la titularitat són del Ministeri, per tant, cal que s'hi impliqui un poc més», comentà Gil.

El director general explicà que una vegada encarrilats amb el Ministeri temes com ara Can Salas o l'Arxiu del Regne de Mallorca («hi ha 110 milions presssupostats», apuntà Gil), el Govern es planteja negociar altres temes amb el Govern central. Entre aquests temes pendents, a banda de la rehabilitació de la Llonja, l'ajuda al manteniment dels jaciments arqueològics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris