cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Joaquín Achúcarro actua dijous a l'Auditòrium amb l'OSB

L'insigne pianista Joaquín Achúcarro, considerat com un dels grans intèrprets arreu del món, actuarà amb l'Orquestra Simfònica de les Balears (OSB), dirigida per Salvador Brotons, dijous a l'Auditòrium. El mestre interpretarà el Concert de piano número 4 Op.58, de Beethoven. També es contempla al programa l'Aria i dansa, op.161 d'Alís i la selecció suite númer 1 i 2 de Romeu i Julieta de Prokofiev. El concert, que s'inclou a la temporada d'abonaments de la Simfònica, començarà a les nou menys quart.

Achúcarro va néixer a Bilbao, on demostrà un definitiu talent per a la música, però seguint la tradició científica familiar va iniciar els seus estudis a la Universitat, amb la carrera de Físiques, que abandonà de prest per dedicar-se definitivament a la seva vocació musical.

L'any següent ja va guanyar els dos premis espanyols més importants. Es traslladà a la famosa Académica chigiana d'Itàlia, on se li concedí el premi al millor alumne i més tard del títol d'Academico Ad Honorem de l'Acadèmia, títol creat expressament per a ell.

Achúcarro continuà la seva feina per aconseguir un coneixement més profund de la música a Alemanya, Suïssa i més intensament a Viena i Salzburg. El seu triomf al Concurs Internacional de Liverpool l'any 1959, el dugué a debutar a Londres amb la London Symphony Orchestra l'any següent. Des d'aleshores, Joaquín Achúcarro ha recorregut 56 països, actuant en recitals amb 174 orquestres diferents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris