algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• Art

Ibarrola L'artista basc Agustín Ibarrola serà homenatjat aquesta setmana al Círculo de Belles Arts de Madrid. Els actes dedicats al pintor nat a Bilbao el 1930 començaran avui amb un homenatge en el qual participaran Pello Salaburu, Fernando Savater, Simón Marchán, José Duarte i Carmen Alborch. Un taller impartit pel propi Ibarrola i una taula rodona sobre la cultura al País Basc amb Jon Juaristi, Imanol Uribe i Carlos Martínez Gorriarán completen el programa del centre madrileny que es desenvoluparà fins el proper divendres. EPR.

• Literatura

Manresa L'escriptor Joan Manresa oferirà avui vespre al Centre de Cultura de Sa Nostra Un viatge de poesia, un recital de poemes de diversos autors, música i plàstica d'Andreu Terrades. Serà a les 20.00 hores i Manresa recitarà obres de Blai Bonet, Miquel Bauçà, Salvador Espriu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Joan Salvat-Papasseit, Miquel Àngel Riera, Damià Huguet, Cesare Pavese, poemes de l'Orient d'Al Andalus, Tawfiq Zayyad, Adonis, Constantinos Cavafis, Omar Khayyâm i el mateix Manresa. DdB.

Arcadio López-Casanova Ahir vespre el poeta, crític, assagista i teòric de la literatura va oferir una lectura poètica al Centre de Cultura de Sa Nostra. Arcadio López-Casanova ha publicat regularment en castellà i gallec. Les seves obres principals són Sonetos da esperanza presentida; Retratos para tempos de poca luz, Homenaxe a Otero Pedrayo, Pliegos dos amigos, La oscura potestad, Noite do desgaro i Asedio de sombra. DdB.

Brossa L'Ateneu Barcelonès debatrà avui sobre la figura del poeta i dramaturg Joan Brossa reunint els escriptors Pere Gimferrer, Jordi Coca, el director teatral Hermann Bonnín, el filòsof i cofundaddor de Dau al set, Arnau Puig i el filòleg Joaquim Molas. L'acte ja estava previst abans de la mort de Brossa per celebrar el seu 80 aniversari, que es complirà el proper 19 de gener. EP.

Institució Lletres Catalanes La Institució de les LLetres Catalanes (ILC) destinarà aquest any un total de 94.353.000 pessetes a subvencions per a activitats literàries, amb l'objectiu de promocionar el llibre i la lectura, segons preveu una resolució del conseller de Cultura i president de la junta de govern de l'ILC, Joan Maria Pujals, publicada al DOGC. Aquesta aportació prevista per a l'exercici pressupostari actual representa un increment del 13% sobre els 83'4 milions de l'any passat. EPR.

• Patrimoni

L'Estat compra «El Calvario» L'Estat ha exercit el dret de tanteig sobre l'obra El Calvario, del segle XVI, de l'Escola Holandesa i el destí de la qual serà el Museu de Santa Cruz, a Toledo. Inicialment, la taula havia estat assignada al Museu del Prado per a la seva inclusió a l'inventari del patrimoni propietat de l'Estat que allà es custodia. L'oli, que fa 131 per 106 centímetres, va ser subhastat a Madrid recentment i el seu preu de remat va pujar a 3.750.000 pesetes més les despeses inherents del subhastador. EPR.

• Institucions

Ateneu de Sevilla Els ducs de Palma, la Infanta Cristina i Iñaki Urdangarín, inauguraren ahir oficialment la nova seu de l'Ateneu de Sevilla, situada al carrer Orfila i primer edifici que té en propietat la institució en els seus 112 anys d'història. Un edifici d'estil regionalista de l'arquitecte Vicente Traver de tres plantes i una superfície de 1.200 metres quadrats alberga les distintes dependències de l'Ateneu, que abans va tenir la seva seu al cèntric carrer sevillà de Tetuà. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris