algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Sa Pobla ja respira festa

76174

Ahir, Pere Pixeris començà a muntar el pagès de sa Pobla.

A.Vives.

Pere Pixeris. Així el coneixen per sa Pobla. Ahir, de bon dematí, començà a descarregar els braços, les mans i els pits, i la capsota on guarden el vestit de pagès i pagesa d'en Toni i na Margalida, els gegants. Després entrà els seus caparrots al vestíbul de la casa consistorial.

Dins l'edifici, a un costat, es veien les estructures de fusta dels gegants. Calia ara armar-los. Una tasca que Pere Pixeris ja té per mà. Fa devers 17 anys que Pere Pixeris va desembalar, per primer cop i a sa Pobla, els gegants. Arribaven de terres catalanes.

De llavors ençà, endreçà les peces ajustant amb cura cada una de les parts de què es composa en Toni i na Margalida. També de llavors ençà, porta un dels dos gegants, darrerament era en Toni. «Vaig començar duent na Margalida. En Toni el portava Jaume Font. De fet, Jaume sempre ha dit que quan deixi de ser batle tornarà a dur en Toni. Ell no s'ha retirat mai, és un al·lot fort d'esperit».

Aquell primer any, Pere i també Jaume portaren na Margalida i en Toni des del museu fins a l'església. «Mira quina tirada i això que en Toni deu pesar 70 quilos, si no ets fort de ronyó no ho aguantes».

Pere té clar que enguany ja no portarà el pagès. Ara, troba que «és massa vell». Té 63 anys i tota una història al darrere per contar. També ha trobat el relleu adequat per en Toni, que de fet nom com el gegant: Toni Sánchez i és el Dimoni major de sa Pobla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris