cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Jopela, Leonardo i Rainier

• Jopela

Inclemències del temps El nostre particular expedicionari, José Maria Alvárez, Jopela, ha vist com els elements meteorològics no el deixaven avançar en el seu intent d'escalar el mont Vinson, el cim de l'Antàrtida. Ara mateix Jopela es troba allotjat a l'hotel Condor de Punta Arena (Xile). Espera que en quatre o cinc dies les tempestes de neu i aigua acabin i d'aquesta manera pugui reprendre la seva aventura i arribar al campament de Patriot-Hills, ja a l'Antàrtida. M.T.

• Leonardo DiCaprio

Roda nova i controvertida pel·lícula L'heroi de Titanic, Leonardo DiCaprio, va arribar a Tailàndia per participar en el controvertit rodatge de la pel·lícula The Beach, que segons els ecologistes desfigurarà l'illa de Phi Phi, parc nacional i paradís dels mars tropicals. L'actor es va instal·lar ahir en un hotel de l'illa de Phuket, segons va indicar un portaveu de l'establiment. DiCaprio, que va arribar a Bangkong en un avió privat, ocupa tot el tercer pis de l'hotel, que domina el mar d'Andaman i està protegit per sis escortes. Una polèmica aspra té lloc a Tailàndia des de fa setmanes entre la 20th Century Fox i els defensors del medi ambient, els quals acusen la firma cinematogràfica de voler destruir una platja de l'illa per sacrificar-la a necessitats de la producció. L'Associació de Juristes tailandesos presentà una demanda davant la justícia contra la 20th Century Fox amb l'objectiu d'impedir el rodatge de la pel·lícula. EP/AFP.

• Rainier de Mònaco

Llibre per canviar la imatge del Principat «Règim medieval», «justícia influenciable», «Principat d'opereta», «plaça financera opaca»: Mònaco, farta de la mala reputació que entela sovint la seva imatge, ha decidit contraatacar amb la publicació d'un llibre blanc, que es titula Mites i realitats, preparat pel Govern i destinat a desmentir els rumors. El príncep Rainier assenyala, en un missatge publicat com a preàmbul, que el coneixement del Principat «en els mitjans internacionals és incomplet i deformat». Evocant la falta de «mitjans d'expressió autònoma», el príncep qüestiona «certs mitjans de comunicació que es dediquen des de fa temps a fer de Mònaco un mite, el d'un país superficial, despreocupat de les grans causes de la humanitat. El llibre, que el ministre d'Estat, Michel Leveque, qualifica «d'operació de veritat», usa un llenguatge combatiu. EP/AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris