cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Breus

• Art

Museu Thyssen El Museu Thyssen Bornemisza de Madrid ha estat visitat per unes 650.000 persones en el decurs de 1998, la qual cosa suposa un increment del 33% respecte de l'any anterior, informà la pinacoteca. Segons un comunicat de l'entitat, el passat any va batre el seu propi rècord de públic en un sol dia, ja que el dia 6 de desembre va rebre 5.350 visitants.EFE.

Van Gogh El Museu Van Gogh d'Amsterdam reobrirà les seves portes al públic el proper 24 de juny amb una mostra dedicada a Theo Van Gogh, el germà menor del conegut pintor holandès, Vincent. El museu, un dels més importants d'Amsterdam, va estar diversos mesos tancat per realitzar-hi reparacions i construir una nova ala que acollirà exposicions temporals i que va ser dissenyada per l'arquitecte japonès Kisho Kurokawa. DdB.

Xacobeo Nou-centes obres d'art seran restaurades a Galícia amb motiu de les exposicions que se celebraran en el decurs del Xacobeo 99, segons avançà la Conselleria de Cultura, Comunicació Social i Turisme. Les peces procediran de distints punts de tot el món i patiran un procés de restauració per poder «tornar-los la seva esplendor» amb la finalitat d'exposar-les. Actualment s'estan fent els llistats de les peces que es mostraran a les distintes exhibicions que permetran detectar quines obres precisen algun tipus de restauració, actuació que es realitzarà en les dates prèvies a l'obertura de la mostra. EPR.

Fundació Gala-Dalí Un total de 873.138 persones varen visitar durant l'any passat la Fundació Gala-Salvador Dalí, a Figueres (Girona), segons informaren fonts de la fundació. Aquesta xifra suposa un increment d'un 15% de visitants respecte del 1997, any en el qual varen comparèixer 756.227 persones. EP.

• Literatura

Gabriel Miró La Universitat de Barcelona (UB) acull des d'ahir una exposició sobre l'escriptor d'Alacant Gabriel Miró (1879-1930) durant el seu pas per Barcelona, on es va relacionar amb Eugeni d'Ors, Joan Maragall i August Pi i Sunyer, catedràtic de la UB, entre d'altres. Organitzada per la Caixa d'Estalvis de la Mediterrània, la mostra exposa fins al 27 d'aquest mes fotografies i textos sobre Gabriel Miró i Barcelona, a més d'Alacant i Madrid, unes altres dues ciutats importants en la seva vida. EPR.

Guardó «Así fue» Dotze obres han estat seleccionades com a finalistes de la II edició del premi «Así fue. La historia rescatada» que anualment convoca l'editorial Plaza y Janés i que està dotat amb deu milions de pessetes. El proper dia 13 de gener es donarà a conèixer a Madrid el nom del guanyador. A aquesta segona convocatòria s'han presentat prop de quaranta manuscrits de temàtica variada entre els que destaquen llibres sobre la Segona República, el règim del general Franco, el Carlisme i la Guerra Civil.EPR.

Premi Lázaro Cárreter El Grup Bertelsmann, que a Espanya està format per Círculo de Lectores, Plaza y Janés, Debate i Lumen, entre d'altres editorials, ha creat el Premi Fernando Lázaro Carreter per distingir l'ús correcte de l'idioma espanyol a la premsa per part dels periodistes menors de trenta anys. Així ho anuncià ahir Manfred Grebe, president de l'esmentat grup per a Espanya, Portugal, Iberoamèrica i Itàlia, en una trobada en la qual també informà sobre un dels grans projectes que Bertelsmann posarà en marxa la propera tardor en col·laboració amb Planeta: «una llibreria virtual» a Internet, que difondrà les publicacions en espanyol per tot el món i que arrencarà amb uns 250.000 títols. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris