algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

«La Faula!» o com un relat artúric cau en mans de tres pallasos que fan net

El Teatre de la Sargantana estrena demà aquest nou muntatge al Municipal de Palma

Què és el que passa quan la brigada de fer net un teatre (una brigada «especial», amb nas de pallasso inclòs, tot s'ha de dir), es troba amb una nota de la companyia on se'ls informa que després de tocar-los la grossa són en una illa del Carib i que de fer la representació (La faula de Guillem de Torroella) ni somiar-ho? Si a això hi afegim que un dels pallassos va fer teatre d'aficionat de jovenet, ja tenim Faula!, el nou muntatge del Teatre de la Sargantana que demà s'estrena en el Teatre Municipal. Hi serà fins dia 24, emmarcat dins les festes de Sant Sebastià.

Tant el director de l'obra, Pere Fullana, com els actors (Marta Miralles, Xim Vidal i Salvador Oliva), destacaren que el muntatge ofereix una doble lectura als espectadors. «A El viatge de n'Andreu Santandreu a la recerca del perfum que fa tornar guapo ja ho vàrem fer així. Intentam fer una obra per a infants, però que també sigui atractiva per als adults», explicaren els actors. El Teatre de la Sargantana, que té a Iguana Teatre com a productora i distribuïdora, espera també que el nou espectacle tengui tant d'éxit com El viatge.... «Fa ja dos anys que corre, n'hem fet devers cent representacions», apuntaren.

Per la seva banda, Pere Fullana comentà: «Hem canviat un poc l'argument real de La faula (la història del home del Port de Sóller que va a una illa màgica del Rei Artús), però la idea central l'hem mantinguda. Hem volgut que la gent s'interessi per aquest poema», afegí el director, que explicà que descobrí el text de Guillem de Torroella fa 20 anys i que utilitzaren per al muntatge una versió en català estàndard amb il·lustracions de Max.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris