algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Breus

• Patrimoni

Consell de Patrimoni La propera reunió del Consell del Patrimoni Històric Espanyol, que se celebrarà el febrer al Ministeri d'Educació i Cultura, analitzarà els problemes que actualment es plantegen a museus de titularitat estatal i gestió autonòmica. El director general de Belles Arts del MEC, Benigno Pendás, explicà que hi ha seixanta-tres museus de titularitat estatal i gestió compartida amb les Comunitats Autònomes «que plantegen una sèrie de problemes que ens agradaria ordenar i orientar». Benigno Pendàs assenyalà que «més que de problemes del que es tracta és de coordinar actuacions. El Ministeri actua sempre en aquests problemes mogut per la conservació i li agradaria fer una crida a la resta de les administracions per tal que valorin aquest esforç i actuïn també en conseqüència».EPR.

• Traspàs

Enterrament de Brossa El poeta Joan Brossa va protagonitzar el seu darrer «poema visual» amb un funeral laic que va tenir com a protagonistes al final, la barcelonesa serralada de Collserola, els seus versos, la música del seus íntims col·laboradors i el públic que dijous passat el varen acomiadar. Més de 150 perones, entre elles els pintors Modest Cuixart i Antoni Tàpies, que juntament a Brossa i altres aristes formaren a la postguerra el grup d'avantguarda Dau al set, reteren ahir el seu darrer homenatge al poeta mort dimarts quan li quedaven pocs dies per complir els 80 anys. EFE.

• Art

Eusebio Sempere La Universitat Politècnica de València inaugurarà el 13 de gener l'exposició Eusebio Sempere: los años de formación, 1940-1955, que reuneix prop de setanta obres realitzades per aquest pintor alacantí en el seus anys de formació. Aquest conjunt d'obres, que posa de manifest el llarg procés de formació patit per l'artista fins a la consecució d'un llenguatge personal, s'ha reunit gracies a la col·laboració de col·leccionistes particulars i institucionals, que han deixat les seves obres per a tal finalitat, i el suport de la Universitat Politècnica de València. EFE.

• Guardó

Premi de Poesia Lorca L'Ajuntament de Fuente Vaqueros (Granada), poble nadiu del poeta de Granada Federico García Lorca, ha instituït el Premio Internacional de Poesia «Federico García Lorca», que estarà dotat amb deu milions de pessetes. El premi de poesia suposa la primera activitat cultural del Centre d'Estudis Lorquians, inaugurat el passat cinc de juny, coincidint amb el cent aniversari del naixement de Federico García Lorca, a la tradicional commemoració del Cinco a las Cinco. El Centre d'Estudis Lorquians és regentat actualment per l'Ajuntament de Fuente Vaqueros, encara que es gestiona l'ampliació del Patronat García Lorca, per a la gestió del teatre i la casa-museu existents en el poble nadiu del poeta. El finançament del premi serà compartit amb la Conselleria de Cultura de la junta, la diputació de Granada, la Fundació Caja de Granada i altres entitats. El batle de Fuente Vaqueros, Francisco Martín assenyalà que no descarta la possiblitat d'incrementar la dotació del guardó. EFE.

• Literatura

Ortuzar L'editorial Plaza i Janés distribuirà al mercat nacional el volum de poesia Ciutades al alba, la darrera obra del compositor i escriptor argentí Jorge de Ortúzar, afincat a Segòvia i traspassat fa dos anys. Mónica Palomero, responsable de l'edició juntament a Rodrigo González, presentà anit el llibre a la Reial Acadèmcia d'Història i Art de San Quirce i destacà la importància que una editorial d'aquesta rellevància s'hagi interessat per l'obra, «ja que suposa un suport important i la possibilitat de tenir una gran difusió». EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris