cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

L'escriptor inquer Lluís Maicas publica el poemari «El seny del foll»

L'escriptor inquer i col·laborador de Diari de Balears Lluís Maicas acaba de publicar el poemari El seny del foll. L'obra, dividida en tres parts, mostra en una simbiosi entre la poètica i la quotidanitat les vivències i pensaments de l'autor.

Escrit en el decurs del 1998 el llibre conjuga la poesia de caràcter més clàssic amb la visual i els aforismes.
Maicas explicà que El seny del foll mostra des del títol un contrasentit que pretén reflectir la meva dualitat i, en general, la de totes les persones, que es guien pel raciocini del cap o pels sentiments del cor».

Tot i la varietat de registres tècnics present al recull de Maicas, l'autor va dir que «la forma sempre la determina el que vull dir. S'imposa sempre el contingut. Aquesta diversitat expressa sempre una mica de follia per part de l'escriptor».

Maicas, que darrerament està publicant el fruit dels seus darrers anys de treball, explicà que «la meva manera d'escriure és estranya. Primer construesc el llibre al cap tot i prenent notes. Després la redacció és molt més fàcil, perquè ja el duc escrit al cap».

Maicas es considera influit per Joan Brossa. «Jo som deutor del seu esperit, de la seva escriptura i del seu art visual» i diu que «no esper gaire coses d'El seny del foll, simplement que a la gent li agradi. No esper ni deman gaire coses».

Maicas també és dels escriptors que consideren que hi ha més autors, més poetes, que no pas lectors de poesia, fet que ha contribuït a fer que es baixàs progressivament la qualitat de la creació poètica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris