cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Les Balears ocupen el cinquè lloc en les guies gastronòmiques espanyoles

Els catalans dominen la llista de les tres publicacions aparegudes

Les Balears, amb 80'75 punts, ocupen el cinquè lloc en les tres guies gastronòmiques espanyoles aparegudes fins ara: Michelín, Gourmetour i Lo mejor de la gastronomía, de Rafel García Santos, en la qual els restaurants catalans dominen amb diferència els llocs de privilegi.

El segon lloc, a força distància, l'ocupen els establiments del País Basc, seguits, també d'enfora, pels madrilenys. Per establir la classificació hem sumat les puntuacions iguals o superiors a vuit de la Gourmetour "que marca distàncies d'un quart de punt", les d'almenys 7'50 de Lo mejor de la gastronomía i valorat amb 9'5 punts les tres estrelles Michelín, amb nou les dues estrelles i amb vuit l'estrella solitària. Catalunya suma, llevat d'error o omissió, 532'25 punts per 363'25 del País Basc i 186'25 de la comunitat de Madrid. A partir d'aquí, el salt és ja molt apreciable, amb el quart lloc pel País Valencià, amb 89 punts; el cinquè per Balears, amb 80'75; el sisè per Navarra amb 78 i el setè per Galícia amb 71'50 punts. Andalusia, amb 65, ocupa la vuitena plaça. La novena és per Extremadura, amb 48; la desena per Castella-la Manxa, amb 40'5. A mig punt, en onzè lloc, hi ha Cantàbria, seguida, amb 39, d'Astúries. La tretzena plaça és per a Aragó, amb 23'50; la catorzena, per a Canàries amb 16'50; la quinzena per a Castella i Lleó, amb 16; i la setzena per a Múrcia, amb vuit punts. Cap restaurant de la Rioja es troba en els llocs d'honor d'aquestes guies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris