algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

Testimoni en imatges de 300 anys d'història

El Consell i Sa Nostra preparen un vídeo sobre el Teatre Principal que sortirà a principis de 1999

93188

El Teatre Principal conserva alguns dels cartells d'èpoques anteriors; tota la bellesa del temps passat.

J. MOREY.

La història del Teatre a Mallorca no es pot entendre sense passar pel Teatre Principal, un edifici emblemàtic, testimoni silenciós d'esdeveniments renouers, seu d'actors de teatre, d'òperes, de sarsueles, i com no també d'anècdotes, un lloc de reunions de diferents classes socials, des de gent de la noblesa fins a qualsevol ciutadà estimador de l'espectacle. El Teatre Principal té una llarga història, ni més ni manco que 300 anys, història que renaixerà en imatges, en un document gràfic que veurà la llum el primer trimestre del 99.

La Comissió de cultura i patrimoni històric del Consell de Mallorca, en col·laboració amb Sa Nostra, està preparant un vídeo sobre la història del Teatre Principal des de l'any en què va ser construït l'edifici, el 1662, les vicisituds, les principals obres i els seus personatges. Imatges de cartells antics il·lustraran aquest document gràfic intercalant entrevistes a personatges que han deixat un bocí de la seva vida allà: Catalina Valls, Joan Mas, Xesc Forteza, membres de la companyia Artis, Gabriel Janer Manila, entre molts d'altres. El document recollirà la història de l'edifici, de les seves reformes, i una segona part que anirà destinada a la programació.

El guió ja està ben enllestit i ha estat obra de Joan Gelabert i Joan Arrom. El treball de direcció serà a càrrec de Jaume Vidal. Amb aquesta iniciativa el Consell Insular de Mallorca dignifica el Teatre Principal, un edifici que ha passat diferents etapes, moments de glòria però també altibaixos i que avui en dia conserva tot el seu prestigi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris