algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• Traspàs

Vicent Ventura L'escriptor, periodista i polític de castelló Vicent Ventura, considerat un «defensor» de les llibertats i els drets individuals i col·lectius i de la llengua i cultura valenciana, va morir la matinada de dijous a València després d'una llarga malaltia, segons informaren fonts familiars. Allunyat de la vida social i política des de fa uns set anys, després de la mort de la seva dona, Vicent Ventura va recollir el 1995 la Medalla d'Or de la Universitat de València «per la defensa ferma i decidida de les llibertats democràtiques». EFE.

• Literatura

La biblioteca de «Demófilo» La Biblioteca de las Tradiciones Populares Españolas, que a finals del segle XIX va dirigir des de Sevilla Antonio Machado y Àlvarez, «Demófilo», pare dels Machado, serà reeditada en aquesta ciutat a partir del primer volum, acabat de publicar, les Costumbres populares andaluzas de Luis Montoto. La Biblioteca de las Tradiciones Populares Españolas, una revista de folklore i antropologia que va ser publicada amb format de llibre a la dècada dels vuitanta del segle passat, arribà als dotze volums que integraren, en algunes ocasions per entregues, texts de destacats estudiosos de l'època, que ara seran publicats de bell nou per l'Editorial Renacimiento. EFE.

• Arqueologia

Ceuta Unes excavacions arqueològiques efectuades al centre de la ciutat de Ceuta han deixat al descobert les restes d'una factoria de salaments de l'època romana (segle II després de Crist) en un solar d'uns sis-cents metres quadrats, al passeig de les Palmeres. Segons va dir l'arqueòleg José Manuel Pérez Rivera, les troballes serviran per «aprofundir en les arrels de la ciutat i obrir noves perspectives de treball sobre la història de Ceuta». EFE.

• Patrimoni

Frescs medievals L'Ajuntament de la localitat saragossana d'Anento ha sol·licitat als responsables de l'Administració autonòmica i provincial una actuació urgent per salvar els frescs del segle XIII trobats a l'interior de l'església gòtica de San Blas. El batle de la localitat, Enrique Cartiel, ha manifestat que l'Ajuntament ha intentat «per tots els mitjans conscienciar els responsables de Patrimoni del Govern d'Aragó i de la Diputació de Saragossa» per evitar la pèrdua d'aquestes peces, descobertes durant les obres de rehabilitació de l'església. EFE.

• Guardó

Societat d'Història Natural La Societat d'Història Natural de les Balears ha atorgat el premi Bartomeu Darder d'enguany, destinat a guardonar la millor contribució científica naturalística realitzada l'any 1997, a Francesc Gracia Lladó, «pel seu excel·lent i arriscat treball d'exploració i documentació científica dels ambients cavernícoles subaquàtics costaners de les Balears, ambients que fins ara eren pràcticament desconeguts i romanien inexplorats. El premi Francesc Barceló i Combis, «destinat a guardonar el millor treball científic inèdit realitzat per estudiants o afeccionats de les Balears sobre temes de zoologia, botànica, geologia, paleontologia, ecologia o biogeografia», es declara desert. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris