algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Breus

• Patrimoni

Palència Les obres de restauració que es duen a terme a la capella de Sant Sebastià de la Catedral de Palència permeteren descobrir un mural del segle XVI, ocult darrere el retaule existent, i del qual no hi havia cap constància. El mural, del qual únicament es veu la part superior, representa un calvari amb les figures del Crist crucificat i els dos lladres. Els investigadors suposen que l'obra va ser encarregada pels primers mecenes de la capella. Es tracta d'una pintura de bona factura i en bon estat de conservació, segons explicà el degà de la seu palentina, Santiago Francia. Malgrat que la capella està ben documentada, no se'n sabia res, d'aquest mural. EPR.

• Història

Salamanca El batle de Salamanca, Julián Lanzarote, anuncià ahir que les negociacions amb la família Pérez-Herrasti per aconseguir que el Palau d'Orellana es converteixi en el futur Centre d'Estudis de la Guerra Civil que el Ministeri d'Educació i Cultura crearà a la capital es troben molt avançades. Lanzarote va explicar que «no hi haurà venda de l'immoble ni tampoc no serà necessari recórrer a l'expropiació».EPR.

• Arqueologia

Museu Olèrdola El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Olèrdola, situat a 7 quilòmetres de Vilafranca del Penedès, és en obres des del passat 14 de desembre per a la seva reconversió en el nou Centre d'Interpretació del Conjunt Històric. Les intervencions previstes permetran incorporar aquest centre al projecte «la ruta dels ibers», l'adequació d'una aula taller, el condicionament de l'accés des de l'entrada mitjançant la construcció d'una rampa i un servei sanitari adaptat i la renovació de la senyalització exterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris