algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Arriba a la Llonja el recorregut per l'art del Renaixement i del Barroc

Són 59 obres que l'MNAC ha cedit per conveni amb el Govern balear

67268

Crist a la creu, de Zurbarán

Renaixement i barroc. Mecenatge i col·leccionisme al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) és el nom de l'exposició que acull des d'avui i fins al 14 de febrer la Llonja, «una mostra de gran nivell de les quals es veuen poques a la nostra comunitat», segons va afirmar ahir a la presentació el director general de Cultura, Jaume Gil.

La mostra la constitueixen un total de 59 obres entre les quals es poden trobar treballs del Greco, Ribera, Zurbarán o Velázquez, i que han estat cedides per l'MNAC, fruit d'un conveni entre aquest museu i el Govern balear.

La comissària de l'exposició, Margalida Cuyàs, va subratllar la importància del col·leccionisme privat, un eix central de la mostra, com a font per poder elaborar un volum d'obres com aquest que posseeix l'MNAC, «ja que Catalunya no va tenir l'oportunitat de nodrir-se dels fons de les monarquies, com va ocórrer als grans museus europeus».

L'exposició, dividida en àmbits cronològics per a una millor comprensió, s'obre amb el Renaixement i amb uns marbres representatius de l'escultura italiana a la Barcelona renaixentista, tots procedents de la col·lecció de Miquel Mai, un pioner del mecenatge a Catalunya. Les pintures sobre taula característiques d'aquesta època no han pogut viatjar a la Llonja, segons va explicar Puyàs, perquè el canvi de condicions ambientals podrien haver afectat la seva conservació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris