nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Els lladres s'enduen Shakespeare

Un grup de manuscrits desapareix d'una universitat britànica

Un grup de manuscrits, valorat en alguns milions de lliures esterlines, que inclou treballs de Shakespeare i Chaucer, va ser robat d'una universitat britànica, segons va dir ahir la Policia.

La Policia creu que els lladres s'endugueren els manuscrits de la biblioteca de la universitat de Durham, durant el dia, mentre romania oberta al públic, després de rompre silencionament els vidres que protegien els documents.

Un portaveu de la universitat va dir que els treballadors de la biblioteca quedaren astorats, sense poder-ne dir ni pruna, pel robatori dels manuscrits durant una exposició de literatura anglesa de l'Edat Mitjana.

Cal assenyalar que entre els set manuscrits robats hi ha un manuscrit de Shakespeare, en una edició del segle XVII. La Policia, però, no va fer esment de a quina obra podien pertànyer.

Segons sembla, la Policia ahir al tancament de l'edició encara no tenia cap pista ferma dels lladres, que varen actuar de manera molt professional i sense deixar cap mena de petjades.

Aquest no és un cas aïllat. Així, el manuscrit del Beatus de Lièbana ha fet una particular travessa. Després de desaparèixer d'una església lleidatana i d'haver estat recercat sense fortuna va ser retornat al seu lloc d'orígen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris