cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Els nadons distingeixen dues llengües diferents als quatre mesos

Els petits s'adapten als lèxics dels idiomes diferents

Un estudi realitzat amb 56 nadons amb pares que parlen diferents idiomes revela que un nin que des dels primers dies de vida escolta diàriament dues llengües, quan compleix els 4 o 5 mesos ja pot diferenciar la sonoritat que s'emet en els dos idiomes.

L'estudi "realitzat a Barcelona" va ser exposat per la professora de psicologia de la Universitat de Barcelona, Laura Bosch, que ha participat en el II Congrés de la Societat Espanyola de Psicologia Experimental que es va clausurar ahir a Granada, sota l'organització del Departament de Psicologia Experimental de la Universitat de Granada.

L'estudi certifica que «si a una edat tan primerenca el nadó és capaç de diferenciar les dues llengües, probablement l'exposició bilingüe no suposa cap problema greu per a la futura adquisició del llenguatge».

Bosch aclarí que el fet que «diferenciï la sonoritat de les llengües no suposa que comprengui el llenguatge, però sí demostra que el nadó s'adona que en el seu entorn escolta expressions lingüístiques que no procedeixen del mateix idioma».

D'altra banda, l'especialista assenyalà que no hi ha evidència empírica per afirmar que els nadons els pares dels quals no parlen el mateix idioma tenguin dificultats posteriors per parlar o parlen amb major lentitud, en la pràctica no han de tenir cap problema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris