algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Breus

• Art

Fundació Miró La Fundació Pilar i Joan Miró de Palma celebrà ahir el seu sisè aniversari. En el decurs de la jornada es va inaugurar la mostra Antes del informalismo, que recull pintures d'artistes espanyols del període 1940-1958. També es va inagurar l'exposició En el taller de Miró de Rubén Navarro. A més, els assistents a la Fundació pogueren gaudir de la presència de l'escultura Maternité de Miró, una peça de bronze del 1972. DdB.

Balerdi i Mendiburu El color vibrant dels olis, «guixos» i dibuixos del pintor guipuscoà Rafael Ruiz Balerdi i l'organicisme de les escultures a Materiales apenas domesticados (pedra calcària, ciment i, sobretot, troncs d'arbre) de l'escultor basc Remigio Mendiburu, arriben per primera vegada a Madrid. La galeria Salvador Díaz pretén així reflectir, amb una selecció de les darreres obres d'aquestes dos artistes, les teories estètiques, plenament entroncades amb la natura i la tradició basca, dels dos creadors per ventura menys coneguts del grup artístic GAUR, fundat els anys setanta i del qual formaren part figures com Chillida, Oteiza, Sistiaga o Amable Arias. EFE.

• Arqueologia

Catedral d'Oviedo Els arqueòlegs que han descobert dues noves sales preromàniques juntament amb la Cambra Santa de la Catedral d'Oviedo confien localitzar noves troballes durant els treballs de restauració que es perllongaran durant els propers deu anys. L'arqueòleg responsable de la investigació, César García de Castro, explicà ahir que faran falta mesos de feina per tal que acabin els «delicats» treballs d'excavació al voltant de les noves sales, i no va descartar que n'apareguin d'altres semblants a les proximitats. EFE.

• Literatura

Café Gijón L'escriptor José Carlos Somoza va ser guardonat ahir amb el premi de novel·la Café Gijón per La ventana pintada, una història que tracta, segons el mateix autor, de l'«obsessió que tots tenim per alguna cosa sempre impossible». Somoza, madrileny de 39 anys, va dir que se sentia orgullós d'haver guanyat el «prestigiós guardó», dotat amb dos milions de pessetes i concedit anualment per l'Ajuntament de Gijón amb el patrocini de Cajastur. El veredicte del premi reuní en el centenari Café Gijón de Madrid nombrosos dels seus tertulians habituals, davant dels quals Somoza va explicar que La ventana pintada és una novel·la «pensada durant molt de temps», que narra la història d'un individu de «vida monòtona, enamorat, apassionat i obsessionat per la figura de Jodie Foster». EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris