algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Una força desconeguda manté l'Univers en constant expansió

El descobriment de l'estrella supernova més vella i llunyana confirma aquesta teoria

El descobriment de l'estrella supernova més vella i distant ha confirmat la creença dels astrònoms que una força desconeguda manté l'Univers en permanent expansió. Això ha estat possible gràcies a les observacions d'aquesta gran supernova per part d'un grup d'astrònoms dels laboratoris Lawrence Berkeley a Califòrnia.

Els astrònoms creuen que l'expansió de l'Univers no serà seguida per un «gran col·lapse» tal com es creia fins ara. L'anàlisi de la lluminositat de l'estrella pareix indicar que una força desconeguda està accelerant aquest procés d'expansió que no tindrà final. Segons Saul Perlmutter, astrònom, aquest tipus de supernova és vertaderament estrany. Només esclaten un parell de vegades cada mil·lenni i mai no adverteixen quan desapereixeran.

El moviment d'expansió de l'Univers provoca que la llum que ens arriba de les estrelles supernoves s'expandeixi també, el que fa que apareixi d'un color vermellós en lloc de blau. Pels astrònoms, la llum que s'ha pogut percebre d'aquesta supernova confirma a més que l'Univers continuarà en expansió durant molt de temps, més del que s'havia previst fins ara, que es pensava que l'expansió seria seguida d'un gran aixafament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris