cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

La perfecció colorista i lumínica de Bernareggi, analitzada a Sa Nostra

Una gran mostra antològica que recull 60 obres de l'artista s'inaugura avui

Recuperar un dels pintors clàssics de Mallorca és l'objectiu principal de l'exposició que avui s'inaugura en el Centre de Cultura de Sa Nostra, una gran antològica de Francisco Bernareggi. La mostra, que ha estat comissionada per José Maria Pardo, mostra una seixantena d'obres del pintor argentí instal·lat a Mallorca.

Segons el comissari, «Bernareggi és el típic producte del modernisme, un pintor que va rebre la seva formació a Barcelona, que va viure a Madrid, on va ser amic de Picasso i que també residí una temporada a París per després tornar a Mallorca, on fa la seva producció genuïna fent aportacions especials a les tècniques i els conceptes».

Francisco Bernareggi, fill d'argentí, va realitzar la majoria de les seves obres a Mallorca, on a partir del 1905 va iniciar una línia de treball individual en la qual la recerca de la llum i el color va convertir-se en la seva gran obsessió.

Segons Pardo, «la recerca d'aquesta llum, d'aquest color i la manera de col·locar-lo, conformen el matís més important de la línia de treball de Bernareggi».

Recuperar el patrimoni

No és la primera vegada que el Centre de Cultura es dedica a recuperar la figura d'un dels artistes cabdals de la nostra història plàstica. Magdalena Aguiló, sotsdirectora del centre, assegurà que, «en la mesura que és possible, ens agrada dedicar les festes nadalenques a aquesta tasca». Serà que els Reis Màgics arriben abans?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris