algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Un antropòleg afirma que Rigoberta Menchú mai no va ser torturada

David Stoll assegura que algunes dades de «Yo, Rigoberta Menchú» són falses

Un llibre escrit per un antropòleg nord-americà qüestiona l'autobiografia de Rigoberta Menchú, l'índia de Guatemala guardonada amb el premi Nobel de la Pau 1992, en relació a les seves històries d'haver estat torturada per l'exèrcit del seu país, segons sostenia l'edició d'ahir del New York Times.

En el llibre Rigoberta Menchú i la història de tots els pobres de Guatemala, David Stoll diu que moltes dates que són clau en el llibre Yo, Rigoberta Menchu, són falses.

El llibre de Menchú va ser publicat en castellà el 1983, durant la pitjor època de la sagnant guerra civil de Guatemala.
Després de gairebé deu anys de fer entrevistes a més de 120 persones i d'una perllongada investigació, Stoll conclou que el llibre de Menchú «no és el document testimonial que pretén ser, perquè Menchú hi descriu experiències que ella mai no va viure», informa el prestigiós diari Times. El diari novaiorquès va dir que va realitzar també una investigació pel seu compte i que va entrevistar algunes persones que contradiuen allò que Menchú afirma en el seu llibre. «Familiars, veïns, amics i antics companys de classe de Menchú, inclòs un germà gran, una germanastra i quatre monges catòliques que l'educaren i l'hostatjaren, indicaren que molts dels episodis principals als quals es refereix en el llibre varen ser inventats o greument exagerats», afirma el rotatiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris