algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• Presentació

Homenatge a Pompeu Fabra L'auditori de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona va acollir ahir la presentació de dos llibres: Memòria de Pompeu Fabra. 50 testimonis contemporanis, de Jordi Mir, i Pompeu Fabra, de Josep Miracle, en un acte d'homenatge organitzat per la mateixa universitat i per Edicions Proa, a la memòria del pare de la gramàtica catalana en el 50è aniversari de la seva mort. A la presentació hi intervengueren el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Maria Pujals; el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Enric Argullol; Avel·lí Artís-Gener, Tísner; Joan Triadú, i Isidor Cònsul. DdB.

• Exposicions

El Pop Art a Eivissa La galeria eivissenca Van der Voort acull aquests dies una exposició d'obra gràfica original dels artistes més representatius del Pop Art americà. Dues serigrafies Alexander Calder dels anys 70, una Compressió de Cèsar, els Cinc pinzells de Jim Dine, una serigrafia de Robert Indiana, dues creacions de Robert Lichtenstein, dos exemples de les pots de sopes Campbell's i tres obres de la sèrie Ladies and gentlemen d'Andy Warhol, un dibuix de Tom Wesselmann i una peça de James Rosenquist formen l'exposició. DdB.

França, convidada a Arco França serà el país convidat a la XVIII Fira Internacional d'Art Contemporani de Madrid, Arco 99, que reunirà el pròxim mes de febrer 235 galeries de trenta països en l'edició més internacional amb 145 galeries estrangeres. EFE.

• Guardons

Fernando Rielo de poesia mística L'obra Mientras espero, del poeta espanyol Julio Heladio Martín de Ximeno, ha estat guardonada, entre 228 obres de 21 països, amb el XVIII premi mundial Fernando Rielo de Poesia Mística, dotat amb un milió de pessetes i la publicació de l'obra. DdB.

Adonais de Poesia Avui es dóna a conèixer el premi Adonais de Poesia 1998, al qual s'han presentat més de 145 joves de tot Espanya i del continent americà. Desset poetes han estat seleccionats per a la final, que compleix la 53a convocatòria. EPR.

LV edició del Nadal Un total de 354 novel·les opten enguany a la LV edició del premi Nadal de narrativa, que s'atorgarà el 6 de gener a Barcelona. 28 treballs opten al premi Josep Pla i 76 a l'Apel·les Mestres. EFE.

• Literatura

Nou llibre d'Octavio Aguilera L'escriptor mallorquí Octavio Aguilera acaba de publicar la seva darrera obra, Cuentos de Varia linde (Fragua), un aplec de narracions breus escrites per l'autor en els darrers anys. L'obra recull també algunes peces anteriors que varen ser excloses de l'anterior llibre publicat per Aguilera, Rousseau, amigo mío... i que ara ha recuperat. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris