algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• Arqueologia

Troben la muralla romana de Braga Arqueòlegs portuguesos anunciaren ahir el descobriment del traçat de la muralla romana de la ciutat de Braga, l'antiga Bracara Augusta, capital de la província de Callaecia, una de les cinc de la Hispània del Baix Imperi. Excavacions efectuades pels arqueòlegs de Braga, la principal ciutat del Minyo, verificaren l'existència de la muralla romana, posada en dubte per alguns investigadors. EFE.

Compra de peces gregues Tres tassons grecs del segle IV abans de Crist, procedents de les colònies del sud d'Itàlia, i importants peces de numismàtica de l'Edat Antiga i Moderna es troben entre les adquisicions que el Museu Arqueològic Nacional incorporarà als seus fons i que seran presentades dimarts que ve. Una de les primeres encunyacions que es varen realitzar a Àsia Menor, una moneda de Milet datada en la primera meitat del segle VI aC i realitzada en una aleació natural d'or i plata, destaca entre les peces que passaran a les col·leccions del departament de Numismàtica. EFE.

• Literatura

Inma Monsó, premi Tigre Juan L'escriptora Inma Monsó, amb l'obra Nunca se sabe, va ser la guanyadora del XXI Premi de Novel·la Tigre Juan, que distingeix la millor primera obra d'un autor i al qual havien concorregut mig centenar de candidatures, de les quals sis havien estat seleccionades com a finalistes. Sara Rosenberg, amb Un hilo rojo, va ser la finalista del certamen literari en una tensa deliberació del jurat, que va mostrar la seva satisfacció per l'excel·lent qualitat de les obres. EFE.

Premi Demà dimarts, dia 15, es concedirà a Madrid l'edició número 53 del premi Adonais de poesia, per al qual han quedat finalistes 17 obres de les més de 145 de presentades inicialment a concurs. Al certamen han concorregut joves menors de 36 anys de tots els punts d'Espanya i de països del continent americà com Canadà, Cuba o Costa Rica. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris