algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Breus

• Institucions

Beques de l'Ajuntament per investigació Les 4 beques de l'Ajuntament de Palma valorades en mig milió de pessetes, han recaigut, en l'àmbit d'humanitats, sobre Carmen Ruíz Vinyals per investigar La remodelació urbana a la ciutat de Palma de Mallorca, i Antònia Albertí Vaquer, que indagarà sobre Les possessions del terme de Palma i la seva progressiva urbanització: de finques rústiques a barris urbans (1800-1930). Les beques de Ciències són per a Maria Josep Rebassa i Giménez, per valorar la Quantificació de les necessitats de reg dels sòls agrícoles dedl Pla de Sant Jordi. Avaluació de l'ús d'aigües residuals regenerades i per a Núria Riera Riera, per tractar l'Adaptació alimentària d'espècies introduïdes a un nou hàbitat: el cas de «Podarcis pityusensis» a la ciutat de Palma. DdB.

L'SGAE protegirà els drets d'autor La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) durà a terme en els pròxims mesos una sèrie d'iniciatives legislatives i tecnològiques per garantir en el futur els drets d'autor de les imatges i texts que es difonguin a través d'Internet. EFE.

• Subhasta

«Cala Sant Vicenç», de Sorolla, a Madrid El quadre de Joaquim Sorolla Cala Sant Vicenç, que va pintar en el mes d'agost del 1919, forma part del lot que la sala Retiro de Madrid subhasta el proper dia 16. L'obra surt per un preu de 50 milions de pessetes i s'estima que arribi fins als 80. El quadre és una de les escasses mostres de la tasca de Sorolla a aquesta cala mallorquina. I l'únic que està signat. DdB.

• Literatura

Monzó tradueix al català «C» L'escriptor Quim Monzó ha traduït al català C. El petit llibre que encara no tenia nom, amb text de José Antonio Millán i il·lustracions de Perico Pastor, que ja ha estat traduït a cinc idiomes des que Siruela el va publicar el 1992, en castellà. Ara el publica Cercle de Lectors en català i en castellà. EPR.

Nou llibre d'Allende L'escriptora xilena Isabel Allende aconsegueix en el nou llibre, Hija de la Fortuna, desfer-se de l'entorn autobiogràfic i familiar que envolta tota la seva obra anterior, el que va considerar ahir, en una reunió amb més de mig centenar de periodistes, com un pas endavant en la seva carrera literària. DdB.

• Homenatge

Record a Saura a l'Aragó Goya El record al pintor oscens Antonio Saura va presidir ahir l'acte d'entrega del Premi Aragó Goya 98 que el president Santiago Lanzuela va entregar al gravadista Pascual Blanco, catedràtic de Dibuix Artístic a l'Escola d'Arts de Saragossa. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris