algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

El nostre parent més llunyà

Investigadors sud-africans troben les restes d'un homínid de 3'5 milions d'anys

Un esquelet fossilitzat quasi complet d'un homínid que visqué fa prop de tres milions i mig d'anys ha estat trobat per paleontòlegs sud-africans, que l'han presentat com «un dels ancestres més antics de la humanitat».

L'esquelet ha estat localitzat en les coves d'Sterkfontein (nord-oest de Johannesburg), cèlebres per les seves riqueses prehistòriques.
Els científics sud-africans consideren que es tracta del primer i més antic «crani i esquelet sencers d'un home-mona. Ens trobam, probablement, davant el descobriment de paleoantropologia més important fet fins ara a Àfrica», explicà el profesor Phillip Tobias, de la Universitat de Wiwatersrand. «És l'ancestre més antic de la humanitat, que permetrà respondre moltes preguntes sobre l'evolució huamana», agregà.

Fins ara, l'esquelet més antic era el de «Lucy», anomenada «l'àvia de la humanitat», de 32 milions d'anys, els 52 fragments de la qual varen ser trobats a Afar (Etiòpia) el 1974.

Els científics sud-africans trobaren primer quatre fòssils d'ossos dels peus el 1994, i continuaren les ecavacions fins trobar una tíbia el passat juliol i un crani en setembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris