algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Les campanes repicaran pels drets humans

«Tots els éssers humans neixen lliures i amb la mateixa dignitat. Per tant, s'han de tractar sempre amb respecte». Aquest és el primer article de la Declaració Universal de Drets Humans, la qual avui fa 50 anys que l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar i proclamar.

Les institucions i entitats de les Illes, que s'han afegit a la commemoració d'aquest aniversari, han organitzat tot un seguit d'actes que, de cada dia, semblen reproduir-se. Ahir mateix, el batle de Palma, Joan Fageda, va presentar els actes que ha organitzat i va reconèixer que, en aquesta ciutat, amb un alt nivell de vida, encara s'hi viuen situacions «gens desitjables» de marginació, pobresa i maltractaments i, per això «no és important la commemoració en si, sinó que aquest dia és una excusa per reflexionar sobre el camí emprès fa cinquanta anys i la immensa tasca que encara queda per fer», va assenyalar.

Així, Cort realitzarà, a les 10 del matí, un ple extraordinari en què es ratificarà l'adhesió al Compromís de Barcelona, Ciutats pels drets humans. Entre les seixanta-una entitats que s'han adherit a aquest compromís n'hi ha de ben diferents. (A les 19 hores, el ple extraordinari serà en el Consell Insular)
Seguint amb els actes. A les 11, a la plaça Major, Ben Amics desplegarà una bandera de l'arc de Sant Martí i llegirà un manifest.
A les 20.30 hores, la crida dels drets humans arribarà fins al darrer llogaret de Mallorca. Totes les parròquies i esglésies de Mallorca repicaran les campanes simbòlicament per unir-se a l'esdeveniment. L'església de Mallorca vol subratllar la dignitat de l'ésser humà i els seus drets i deures fonamentals, denunciar les situacions injustes que degraden la persona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris