algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

L'FBI fa públics els documents que podrien lligar Sinatra a la màfia

En qualsevol cas, les investigacions mai no arribaren a demostrar-ne els lligams

L'FBI entregà ahir a la premsa 1.275 planes dels seus arxius sobre Frank Sinatra, demostrant que la agència vinculà el desaparegut cantant, fills d'immigrants italians, a caps mafiosos i magnats de Hollywood, així com al funcionament intern d'alguns casinos de Las Vegas.

Els documents es remunten a, almanco, l'any 1943, quan l'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) investigà una denúncia que deia que Sinatra havia pagat 40.000 dòlars de l'època a un metge perquè li fes un certificat declarant-lo inútil per al servei militar dels EUA en la II Guerra Mundial. Però, finalment, l'FBI donà per «infundada» la denuncia, feta pel columnista Walter Winchell.

A més, els documents ensenyen que el llegendari cantant i actor de cinema va ser víctima d'amenaces contra la seva vida i objete d'alguns plans d'extorsió. En els papers que ha entregat l'FBI s'inclouen còpies dels telegrames de l'FBI en relació amb les amenaces, amb un llenguatge sec i oficial. També hi ha reproduccions d'una nota escrita a mà d'un autodenominat «psíquic» que creia que Sinatra volia dividir els Estats Units; i d'altres que el relacionaven amb les activitats del partit comunista dels EUA.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris