cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Les reserves d'aigua de Mart són escasses

Té la meitat de volum de gel que Groenlàndia

La sonda Mars Global Surveyor (MGS) acaba de fer un retrat molt precís del pol nord de Mart que mostra que les reserves d'aigua gelada del planeta vermell són més escasses del previst, segons anunciaren diumenge diversos científics nord-americans.

«Hem trobat menys aigua gelada a la superfície de Mart de la que pensàvem que hi havia fins ara», informà la geofísica Maria Zuber, de l'Institut de Tecnologia de Massachussets (MIT), en presentar els resultats davant el congrés anual de la Unió Geofísica Americana, reunit a San Francisco (Califòrnia).

En òrbita al voltant del planeta vermell des de setembre del 1997, l'MGS ha aconseguit reconstruir, gràcies a un altímetre làser, la topografia del seu pol nord i calcular amb impecable precisió el volum d'aquest equivalent marcià del nostre gel àrtic.

El veredicte oferit per l'aparell nord-americà descriu un pol nord marcià d'1'2 a 1'7 milions de quilòmetres cúbics, menys de la meitat del volum de gel de Groenlàndia. «Si agafa aquest glaciar i el fon, obtindrà una mar d'una superfície equivalent al 70% dels Estats Units, amb una profunditat de 300 metres», va precisar Zuber.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris