algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• Literatura

Quevedo Més de cinquanta obres de Quevedo estan encara sense publicar com España defendida, que és a la Reial Acadèmia de la Història, Grandes anales de quince días o Providencia de Dios que se conserva a la Biblioteca Nacional, va dir ahir Pablo Jauralde, autor de la biografia de l'escriptor. Pablo Jauralde, president d'honor de l'Associació Internacional d'Hispanistes del Segle d'Or, acaba de publicar la primera biografia completa de Francisco de Quevedo a la nova biblioteca d'erudicció i crítica d'editorial Castalia, perquè, segons va dir, «el conjunt biogràfic d'aquest autor no s'havia fet mai». EFE.

Lorca El llibre Os Poetas de Galicia cantan a García Lorca, editat per l'Ajuntament de Santiago amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor granadenc, recull 52 poemes, vuit dels quals són inèdits. El llibre que serà presentat el dia 10 pel batle compostel·là, Xerardo Estévez, ha estat elaborat pel professor Xexús Alonso Montero. La publicació recull una antologia de poemes en gallec i castellà dedicats a Lorca i escrits des de poc després de la seva mort fins avui. Inclou també l'edició facsímil del «poema en anglès i portuguès» d'Ernesto Guerra de Cal, publicat el 1984 sota el pseudònim de DC Warnest. EFE.

• Patrimoni

Puente Viesgo El conseller de Cultura de Cantàbria, Francisco Javier López Marcano, anuncià que el proper any el Govern regional millorarà els accessos a les coves prehistòriques de Puente Viesgo. En el decurs de la seva estada a Madrid, on va lliurar els premis literaris del Govern de Cantàbria, López Marcano manifestà que «una de les partides estel·lars del pressupost de 1999 serà la remodelació dels accessos a les coves de Puente Viesgo, al conjunt arqueològic del Castell». EPR.

• Arqueologia

Atapuerca El grup espeleològic Edelweiss està realitzant l'estudi geomorfològic de les ciutats de la serra d'Atapuerca per intentar datar de manera precisa l'època en què es formaren. Aquests treballs, segons explicà ahir Miguel Angel Martín Merino, president del grup Edelwiss, es realitzen en col·laboració directa amb els geòlegs de l'equip d'excavacions. Martín Merino assenyalà que es tracta d'estudiar els sediments de les coves amb la finalitat de poder conèixer amb precisió l'època en què es formaren i l'activitat que es va desenvolupar en aquestes cavitats, que albergaren el denominat home d'Atapuerca. EFE.

• Guardons

Premi Andalusia de Novel·la L'editorial Alfaguara i el Banc Bilbao Biscaia han convocat la XIV edició del premi Andalusia de Novel·la, que es fallarà el 16 de junt de 1999. Fins el proper 30 de març es podran lliurar els originals, de tema lliure i l'extensió del quals no serà inferior als 150 folis ni superior als 300. El premi que no podrà ser compartit ni declarat desert, està dotat amb set milions de pessetes i es complementa amb el fet que l'obra guanyadora serà editada per Santillana SA, amb el segell editorial d'Alfaguara. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris