algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El paradís blanc de la salinera de Mallorca

Cada any la producció mitjana de sal que es distribueix se situa per sobre de les 8.000 tones

El paradís blanc que, des de la llunyania de la carretera del Trenc, ofereixen les muntanyes de sal de la salinera de Mallorca amaga una de les més fermes tradicions de l'antiguitat.

Fidels a les tècniques de la civilització grega des de fa més de mig segle, Salines Llevant proveeix d'aquesta substància blanca tot Mallorca. Any rere any, són devers 8.000 tones les que s'empren a l'Illa. Tractament de cuiros, descalcificació de l'aigua, salat d'embotits i així, fins a concloure un llarg llistat d'utilitats industrials, se'n duen quasi el 90 per cent d'aquesta, en aparença, desorbitada producció. La resta apareix als prestatges de les petites botiguetes de queviures per ser emprada com a condiment culinari.

A les grans superfícies, a excepció d'algunes amb capital mallorquí, la presència de la sal que es cura a Campos, tot i que es comercialitza sota més de cinc firmes diferents, girebé és inexistent. La seu d'aquests terrenys argilencs del Salobrar de Campos ja fou apreciada pels assentaments grecs i romans. Sens dubte d'allà ençà el procés per reconvertir en sal els cristalls dels aiguamolls ha sofert nombrossos avanços. Però encara ara, l'essència de la feina es manté, assegurà Sion Lladó, director tècnic de la salinera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris