cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

A la segona, la vençuda, l'«Endeavour» és a l'espai

Després d'un primer intent fallit el dia abans, el transbordador espacial Endeavour s'enlairà ahir matí del centre espacial Kennedy a Cap Canaveral (Florida) amb el mòdul de connexió Unity, segon element de l'estació espacial internacional (ISS), gegantí projecte en el qual participen 15 països.

El transbordador i els seus tripulants han d'arribar al mòdul Zaria, llançat pels russos el 20 de novembre passat. Una vegada fet el contacte, previst per demà, dos astronautes efectuaran tres sortides de sis hores cadascuna a l'espai per acoplar Zaria i Unity, amb la qual cosa es formarà l'embrió de l'ISS.

Durant la primera sortida, Jerry Ross i James Newman, tractaran d'ajuntar els dos elements, establiran les canalitzacions i el sistema de cables elèctrics. La segona sortida es consagrarà a fixar a Unity les antenes exteriors de la ràdio, assegurant així les comunicacions amb els controladors del centre espacial Johnsons, a Houston. També es fixaran els rails de seguretat a les parets de Zaria, el que li donarà un punt de suport durant les sortides ulteriors.

La tercera sortida servirà per efectuar les darreres verificacions, també permetrà posar en l'exterior una caixa amb eines de treball per als futurs fusters de l'espai i es procedirà a diverses proves amb un sistema de propulsió individual, que podria ser utilitzat per un astronauta si queda separat del transbordador.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris