algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El transbordador «Endeavour» s'enlairarà avui si el temps ho permet

El transbordador nord-americà Endeavour s'enlairarà avui "si el temps ho permet" del cap Canaveral per dur a terme la important tasca de començar la construcció de la major obra internacional de tots els temps, l'Estació Espacial Internacional.

El responsable de la càrrega del transbordador, Steve Ernest, va indicar que «tot està a punt per a la missió». L'únic paràmetre incert és el clima, ja que les previsions meterorològiques assenyalen una cobertura nuvolosa durant la breu «finestra» de llançament situada entre les 03.54 i les 04.04 hores d'aquí. La secretària d'Estat nord-americana, Madeleine Albrigth, serà present a Cap Canaveral per presenciar l'enlairament del transbordador.

L'Endeavour du a la bodega de càrrega el modul Unity i durant la missió, de 12 dies de durada, haurà de treure'l a l'espai i acoblar-lo al mòdul Zarya, llançat per Rússia dia 20 de novembre. Seran necessaris tres passeigs espacials dels astronautes Jerry Ross i Jim Newman per poder unir els dos primers components de l'Estació. En la tripulació de sis astronautes figura també el rus Sergei Krivalov, que serà un dels tres mebres de la primera tripulació quan l'estació sigui habitable, el gener del 2000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris