cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Joan Brossa, medalla d'or del Cercle de Belles Arts de Madrid

L'artista català Joan Brossa rebé ahir la medalla d'or del Cercle de Belles Arts de Madrid. Aquesta institució decidí concedir aquesta distinció a l'artista «eternament vanguardista, amb gran capacitat de sorpresa i per forçar la sintaxi tradicional per extreure tota la capacitat poètica d'un fet», en paraules del president del Cercle, Miguel Hernández de León.

Joan Brossa, poeta, escriptor, escultor i autor d'objectes surrealistes, va fer broma durant l'acte en amagar la medalla i comparà la seva identificació amb el surrealisme amb el que ocorre quan «passes per un carrer, però no ets d'aquell carrer».

Pel que fa a la seva trajectòria considerà que la vida és un viatge «en el qual el meu paisatge ha anat canviant, però jo soc el mateix. He continuat el mateix procés de la meva obra, que s'ha anat desenvolupant».

Considerat com el creador de la poesia visual, que ell mateix defineix com l'expressió d'un món poètic mitjançant el codi visual, Brossa ironitzà també amb el fet que en algunes ocasions «em sembla que ja no existesc», a causa dels homenatges i reconeixements que rep. «És un gran benefici que et reconeguin quan tu encara pots reconèixer que et reconeixen».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris