algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

L'ús de calçons blancs ajustats no afecta la fertilitat masculina

Un equip d'uròlegs australians desmenteix que la roba ampla asseguri la producció d'espermatozoides

L'ús de calçons blancs ajustats no afecta la quantitat d'espermatozoides presents al semen masculí, segons les darreres investigacions d'un equip d'uròlegs australians. La creença generalitzada que la ventilació dels testicles i l'ús de roba folgada és la base per al manteniment dels índexs d'espermatozoides i garanteix la fertilitat masculina queda així desmentida.

Fins ara, alguns metges especialistes en infertilitat havien recomanat als seus pacients l'ús de calçons tipus boxer i evitar els banys calents com a manera de mantenir la temperatura fresca de l'escrot, necessària per a la conservació òptima de la quantitat i qualitat de l'esperma generada. Però l'opinió mèdica estava dividida davant la falta d'evidència clara sobre aquesta teoria que es remunta als temps d'Hipòcrates, que milers d'anys abans ja qualificava els escitis, poble nòmada que utilitzava calçons ajustats i muntava contínuament a cavall, com «els homes més impotents que havia conegut».

Aquesta creença es va veure refermada per un estudi nord-americà que en els anys 80 assegurava que la utilització de roba ajustada provocava un descens fort en les taxes de fertilitat. Tanmateix, s'ha demostrat més tard que les edats i els hàbits de vida dels pacients que havien escollit per realitzar aquesta investigació no eren els adequats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris