cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 26°
34°

Garci torna a la cursa dels Òscar

La seva pel·licula «El Abuelo» representarà Espanya en els premis de l'Acadèmia

La pel·lícula El abuelo, de José Luis Garci, va ser elegida ahir per representar Espanya en la 71a edició dels Òscar de Hollywood en l'apartat de «millor pel·lícula en llengua no anglesa, en ser la més votada pels membres de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Espanyoles.

El abuelo és protagonitzada per Fernando Fernán Gómez, Cayetana Guillén Cuervo, Rafel Alonso, Agustín González, Fernando Guillén i Paco Algora.

El film narra el retorn a Espanya del comte d'Albrit, que torna de les Amèriques vell i cansat i amb el propòsit de descobrir quina de les seves dues nétes és la bastarda. Amb El abuelo, Garci tanca la trilogia que va començar amb Canción de cuna i va continuar amb La herida luminosa. Va ser el seu amor per la profunditat de l'obra de Galdós el que el va impulsar a dur a la pantalla aquesta pel·lícula llarga i complexa en la qual ha invertit un any de la seva vida.

«El abuelo», Fernando Fernán Gómez retorna cansat, quasi cec i mig gat, arruïnat però amb el cap molt alt per ser la darrera baula del llinatge dels Albrit. En el seu poble li donen assil i allà coneix les seves dues nétes, filles de la comtessa Lucrècia Richmond (Cayetana Guillén Cuervo) i el darrer fill d'Albrit.

El comte du un secret sota el braç, ha trobat una carta del seu fill, mort fa anys en la qual deixa ben clar que una de les dues nines no és filla seva, sinó d'un pintor que va ser el gran amic de la comtessa. Albrit no s'aturarà i, davant la negativa de la comtessa, que es nega a separar les seves filles, el comte entaularà amistat amb el tutor de les dues joves, Don Pio (Rafael Alonso).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris