cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Sebastià Alzamora, nou responsable editorial en català de Destino

El jove poeta diu que un editor que fa crítica és un personatge sospitós

Sebastià Alzamora.

27-12-2016

L'escriptor mallorquí Sebastià Alzamora acaba de ser nomenat nou responsable de l'àrea de català de l'editorial Destino. Alzamora compatibilitzarà aquest càrrec amb la seva feina a l'Espai Mallorca.

Segons el comunicat fet públic per l'editorial «amb la incorporació de Sebastià Alzamora, Edicions Destino vol potenciar la recerca d'autors joves en llengua catalana que vénguin a ampliar i consolidar la seva línia narrativa, mitjançant una aposta per la qualitat i la novetat.

"Què suposa per a vós aquest nomenament? 
"Suposa molta de feina i d'il·lusió. Crec que pot ser una experiència engrescadora i que pot ser beneficiosa per a la literatura. És una oportunitat que se'm brinda per tocar un tema nou i entrar en un dels aspectes de la literatura que em són més desconeguts.

"Quina serà la vostra tasca concreta dins l'editorial? 
"Destino és una casa amb una trajectòria molt llarga que ara s'emmarca dins el Grup Planeta. La meva tasca té dues vessants, d'una banda controlar les edicions catalanes dels autors estrangers que interessin a la casa i d'una altra, possiblement la més interessant, cercar nous autors i seleccionar-los, publicar-los i difondre'ls a a través de la col·lecció L'Àncora.

"Un editor molt jove per a una editorial que té fama de seriositat... 
"És cert, molta gent veu Destino com l'editorial de Josep Pla, però la nostra intenció és obrir-nos més a la joventut, fer una línia narrativa amb autors joves però a la vegada de gran qualitat. És cert que Destino té fama de seriosa, però no s'ha d'oblidar que va ser la descobridora d'autors com Terenci Moix i Baltasar Porcel. Crec que la meva incorporació és en aquest camí, en el de trobar nous autors per rejovenir les col·leccions en català de l'editorial.

"Vós sou una persona polifacètica, en el sentit que les vostres activitats són múltiples, la creació literaria, la dinamització cultural, la crítica literària, els escrits a la premsa... Com podreu compaginar el vostre nou càrrec amb tot aquest enfilall d'activitats? 
"M'imagín que serà complicat. De totes maneres, la crítica literària serà l'activitat que quedi més relegada. És ben lògic que sigui així. Quan un editor fa crítica resulta un personatge molt sospitós. En tot cas és una activitat que hauré de relegar estrictament als llibres de poesia, que és l'únic gènere que no edita Destino. Compaginar la feina amb l'Espai Mallorca no serà molt complicat, ja que la tasca de Destino no exigeix la meva presència continuada. És una feina molt lliure.

"Ja, però us queda l'apartat de creació, que supòs que no voldreu deixar de banda.? 
"La veritat és que no. La creació no la vull aparcar, així que m'imagin que hauré de llevar moltes d'hores de son.
"Tenc entès que darrerament ja n'heu perdudes...? 
"Sí, fa poc he enllestit la redacció de la que serà la meva primera novel·la, però encara em fa falta canalitzar-la cap a fora. Crec que fins a l'any que ve no es podrà veure als carrers.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris