cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
26°

El Reina Sofia compra les fotografies de Picasso pintant el «Gernika»

El Ministeri d'Educació i Cultura adquirí ahir a París, en la subhasta de la col·lecció de Dora Maar, vuit lots de fotografies fetes per la musa de Picasso, que mostren diversos aspectes del procés d'execució del Gernika.

Segons va informar José Guirao, director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, centre al qual es destinaran les fotografies adquirides, les 33 peces han costat uns catorze milions de pessetes.

No obstant això, dues podrien quedar a França, ja que l'Estat francès s'ha reservat durant quinze dies la possibilitat d'exercir el dret de prioritat. Per tant, afegí Guirao, el ministeri només compta amb sis lots de 23 fotografies i està pendent que França es decideixi sobre els altres.

Aquestes obres, moltes de les quals inèdites, formen part de la Crònica del Guernika encarregada a la dona del pintor pel fundador de la revista Cahiers d'art, Christian Zervos.

Algunes varen ser publicades a la revista, però d'altres, algunes fetes per Dora Maar per pur plaer, varen romandre a les seves mans i la seva existència era pràcticament desconeguda.

En elles la fotògrafa seguí dia a dia, des de l'11 de maig del 1937 fins al 4 de juny del mateix any, l'evolució del quadre, en el taller de Grands Augustins.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris