cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Grases: «L'àcid fític actua d'inhibidor contra els càlculs renals»

Les darreres investigacions que du a terme el catedràtic de Química Analítica de la UIB, Fèlix Grases, sobre la prevenció de les pedres de ronyó i els diferents tractaments que hi ha actualment en el camp mèdic, seran els temes principals de la confèrència que pronunciarà avui a les 20 hores en el centre de Cultura Sa Nostra amb el títol Les pedres del ronyó: és possible evitar-les?.

Grases, natural de Catalunya, és un dels pocs investigadors que treballen a la UIB que té patentat algun producte o invent.
Precisament diverses multinacionals estrangeres estan negociant amb Grases la comercialització d'un test o kit que permet l'autodiagnòstic i seguiment de la formació de càlculs renals patentat pel grup d'investigació en uriolitiasi que coordina Grases a la UIB.

A part d'això l'equip de Grases és el responsable d'haver creat i comercialitzat un producte anomenat Lit-Stop per a la prevenció dels càlculs renals d'oxalat càlcic i que es ven a les farmàcies de Mallorca. Aquest producte té com a component principal l'àcid fític, que actua d'«inhibidor contra els càlculs», diu Grases.

Aquest àcid es pot trobar en grans concentracions a les clovelles de moltes llavors vegetals. No obstant això, el mateix producte ideat per Grases es ven als Estats Units per prevenir el càncer, però, sense marca registrada de la Universitat de les Illes Balears, ja que aquesta universitat només va patentar el productes dins l'àmbit espanyol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris