cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 26°
29°

Surt un nou llibre que acusa Diana d'amenaçar de mort Camilla Parker

El príncep de Gal·les nega que ajudàs en l'elaboració del nou volum

La princesa Diana va ser infidel al príncep Carles abans que aquest l'enganàs a ella, segons afirma una amiga de l'hereu al tron d'Anglaterra en un llibre que ahir va començar a publicar The Mail on Sunday.

Tota la premsa britànica es va fer ressò ahir d'aquesta obra de Penny Junor, per a la qual s'ha entrevistat amb uns 30 familiars del príncep. El llibre, que durà per títol Carles, víctima o malfactor? serà a les llibreries dia 14 de novembre amb motiu del 50è aniversari del príncep de Gal·les.

L'autora afirma que el fracàs del matrimoni es va deure a un «afer» de Diana amb un dels seus guardaespatles, el detectiu Barry Mannakee, que va morir en un accident de moto uns anys més tard. L'autora assegura també que la princesa de Gal·les amenaçà de mort en una conversa telefònica Camilla Parker-Bowles, l'amant del seu marit. Segons el llibre, Diana li deia: «he contractat algú perquè et mati. Estan amagats darrere les mates. Mira per la finestra. Segur que els podràs veure».

La major part dels diaris desaproven la publicació de l'obra, i fins i tot un portaveu del palau de Buckingham subratllà que ni era «oficial ni autoritzada», i recordà que «els prínceps Guillem i Enric havien manifestat el setembre l'esperança que la seva mare pogués finalment descansar en pau».

D'altra banda, el príncep Carles i Camilla negaren ahir, diumenge, que ajudassin en l'elaboració del nou llibre. En un comunicat difòs a la premsa, el príncep Carles va deixar ben clar que ni ell ni Camilla Parker Bowles col·laboraren en el llibre Carles, víctima o malfactor?.

«El llibre de Penny Juno no va ser autoritzat, sol·licitat o aprovat pel príncep ni per Camilla. El príncep de Gal·les admet que hi ha, i probablement continuarà havent-hi, un gran interès pels esdeveniments relatius al seu matrimoni», indica la nota.

«No obstant això, ell ha estat sempre del parer que els detalls privats i personals que el rodegen haurien de ser privats», assenyala el comunicat.

La nota subratlla que, pel bé dels seus fills, els prínceps Guillem i Enric, tot quedi en el passat.
Una altra de les afirmacions que fa el ja polèmic volum és que la reina Isabel II es resistia a permetre que el cos de la princesa fos duit des de França en un avió reial després de la seva mort, afirmació que va ser refusada pel palau de Buckingham, residència de la Família Reial.

Segons la premsa britànica, la publicació del llibre és vista com un intent per millorar la imatge de l'hereu de la Corona britànica i de la seva amiga Camilla.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris