cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

M Ràdio: un viatge per les ones

L'ens radiofònic municipal de Muro torna a la vida de la mà d'un grup d'amants d'aquesta feina

En l'aire: «Hola, bon dia. sentiu M Ràdio».
Des de fa prop d'un any, la ràdio municipal de Muro ha tornat a entrar en funcionament. El 107.7 de la FM emet en català durant 24 hores al dia per iniciativa de Sandra Llabrés i Joan Payeras, els artífexs de la nova programació que han rescatat d'un oblit de dos anys les ones hertzianes d'aquesta vila.

«Volem que la nostra feina arribi a tothom, des de la mestressa de casa que ens escolta mentre fa feina, fins al jove que va amb el cotxe o l'infant que acaba de sortir d'escola», afirma Sandra.

Una vintena de persones ha tirat endavant una ràdio amb programes de creació pròpia, sempre en directe i fets des de la més estricta seriositat i professionalitat.

La setmana et dóna la benvinguda a Muro amb el programa Bon dia en companyia, un espai que condueix, de dilluns a divendres, la mateixa Sandra Llabrés. Aquest magazine acull diferents espais, com ara les notícies d'actualitat comarcal o les seccions setmanals amb la psicòloga Margalida Mulet, el cap de cirurgia infantil de Son Dureta, Jaume Mulet, o la llicenciada en Filosofia Maria Àngels Borràs, que parla sobre la nostra llengua.

L'hora següent està destinada a la informació esportiva amb Viu l'esport, de la mà de Joan Payeras i amb la col·laboració de Chango Díaz.
Francesc Crespí aporta a les Horabaixes amb M Ràdio uns continguts més juvenils.
El dissabte al matí, el públic infantil és el protagonista amb el programa Drac Màgic, en què Núria Grivé i Ignasi de Juan comparteixen l'espai, de nou i mitja a onze amb els al·lots i al·lotes, pares i mares, que hi volen participar.

Els temes ecològics i de medi ambient es debaten a Ràdio Natura, el programa de mitja hora que condueix Ignasi de Juan en solitari i que comptà amb la col·laboració d'organitzacions involucrades com ara el GOB.

Fins al migdia, Benito Oliver presenta el Magazine d'M Ràdio, en què l'entreteniment, la música i els concursos es donen la mà.
A l'horabaixa arriba el Calaix Desastre. Joana Torres i Benito Oliver atenen en directe les peticions del públic per posar temes musicals, actuals i de sempre.

La música disco, la més apropiada per al ball, ocupa l'espai Mos n'anam de marxa de Francesc Crespí.
El Doctor J és l'amo de la nit amb el seu consultori sentimental que també s'ocupa dels problemes de la gent els divendres vespre. El diumenge, el protagonisme de la música en aquesta ràdio municipal pren més força que mai, amb el programa En sintonia, de Miguel Ramón, i la radiofórmula amb Joana Torres com a encarregada d'introduir els temes. El Noticiari Comarcal fa un resum dels assumptes més destacats de la setmana i Núria Grivé i Ignasi de Juan s'encarreguen d'ampliar-los.

Però l'autèntica resposta és la de la gent que els escolta, els veïns de tots els municipis als quals arriba el seu senyal, un públic que no tem agafar el telèfon per posar-se en contacte amb un programa en directe. «M Ràdio. Diguim?».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris