cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

«El tabac és l'únic producte legal que mata 125 persones diàries»

El doctor Calvo prefereix considerar la seva lluita «a favor de la salut i no en contra del tabac»

Continua la lluita contra el tabac. Una guerra que té molts de fronts. Però una de les estratègies més curioses és la del doctor especialista en tabaquisme, el canari José Ramón Calvo, que no es cansa d'afirmar que la seva lluita «no és antitabac, sinó a favor de la salut». És clar que, a continuació, afegeix: «jo no li dic a ningú que no fumi, cadascú és molt lliure de suïcidar-se com vulgui. Això sí, que no m'obligui a morir amb ell».

Unes declaracions força contundents que el doctor Calvo acompanya amb dades no menys demolidores: «el tabac és l'únic producte legal que mata 125 persones diàries en aquest país». Aquests i uns altres arguments són els que el doctor Calvo ha exposat aquests dies en les conferències internacionals que s'han realitzat a les Illes Canàries, i que pretenen trobar alternatives i noves estratègies per reduir el consum de tabac a la societat.

L'Estat espanyol és un dels llocs on més es fuma de tot Europa, «perquè la cultura del tabac està molt arrelada en aquest país». Però el més preocupant és que també és un dels països on més prest es comença a fumar (abans dels 12 anys). Per aquest motiu, l'objectiu principal de tota campanya que pretén controlar i reduir el consum de tabac ha de ser la conscienciació precoç del caràcter nociu d'aquesta pràctica. Segons Calvo, el tabaquisme està molt relacionat amb el poder adquisitiu a gairebé tots els països europeus, ja que els preus del tabac són molt alts. Però això no passa a l'Estat espanyol, ja que el tabac és molt més barat que a la resta de països. Per aquest motiu, la renda per capita balear no té relació directa amb el nombre de fumadors que hi ha a les Illes. De fet, la nostra comunitat no és de les més fumadores. Els darrers càlculs indiquen que el 36% de la població estatal és fumadora. Però el mateix estudi assegura que el 70% dels fumadors ho volen deixar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris