cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

L'automòbil no va ser responsable de la mort de Diana i de Dodi

Així ho assenyala l'informe definitiu de la gendarmeria

L'informe definitiu de la gendarmeria francesa sobre l'accident de trànsit en el qual varen morir el 31 d'agost de 1997, la princesa Diana i Dodi Al Fayed sota el tunel del pont d'Alma a Paris, conclou que es tracta d'un trivial accident de trànsit.

L'informe establert per l'Institut d'Investigació Criminològica de la Gendarmeria Nacional (IRCGN), serà entregat el mes de novembre al jutge Hervé Stephan encarregat de l'expedient.

El Mercedes Benz de la princesa «va ser fregat» per un Fiat Uno blanc, abans de l'accident contra el pilar número 13 del tunel que va «envestir» a una velocitat aproximada de 100 km/h» va precisar .

Segons els experts de la gendarmeria, l'alt índex d'alcoholèmia del xofer Henri Paulk va provocar l'accident, precisà el diari Le Figaro, que assenyalà que «les anàlisis tècniques del Mercedes Benz posaren en evidència que l'automòbil no va patir cap sabotatge i que els frens ABS funcionaren perfectament, el mateix que l'airbag del vehicle, en el moment del xoc.

L'informe que ha obtingut la BBC diu que el conductor anava més lent del que originàriament es va pensar, cent quilòmetres per hora, que és el doble de la velocitat permesa en l'àrea urbana de París.

Polèmica  

La mort de Diana, als 36 anys, va desfermar tota una sèrie de teories de conspiració sobre les causes de l'accident. Mohamed Al Fayed, el milionari egipci pare de Dodi, va acusar els serveis de seguretat britànics de conspirar per a la mort de Diana. La BBC va dir que l'informe de l'accident ha de ser revisat pel jutge d'instrucció Herve Stephan el 2 de novembre, que decidirà si conté dades suficients per completar la indagació.

La mitomania entorn de la princesa també s'ha desfermat. Tant, que divendres, la casa de subhastes Christie's va vendre un retrat de la princesa fet per Andy Warhol per 104.900 lliures (més de 25 milions de pessetes), mentre un retrat similar del príncep Carles va ser adjudicat per menys de la meitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris