cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Simpòsium sobre orgues i trobada de documentalistes musicals a Pollença

L'església del Convent de Sant Domingo de Pollença és escenari aquest cap de setmana del V Simposium sobre Orgues Històrics i la V Trobada de Documentalistes Musicals.

Ruedi van Straten fou el ponent d'ahir al simposium. Van Straten, supervisor per a la restauració d'orgues històrics del govern holandès, parlà sobre «restauracions amb criteris històrics als nostres dies». Antoni Mulet serà l'encarregat de la ponència d'avui. El títol de la ponència de l'estudiós és «Els organers mallorquins de la segona meitat del segle XIX: Julià Munar». Mulet destacarà la figura d'aquest «autodidacta» que va saber enllaçar la sabiesa dels antics organers, que hagueren de marxar de Mallorca per manca de feina, i les tecnologies d'aquest nou segle.

Per la seva banda, la Trobada de Documentalistes té com a ponents a Francesc Crespí, Joan Parets i Antoni Pizà, que dissertaran sobre «La musicologia a les Balears».

Paral·lelament a les dues trobades, s'han organitzat altres activitats com, per exemple, una exposició de fotografies, edicions fonogràfiques i literàries sobre els orgues històrics de Mallorca que acabarà avui. La col·lecció és propietat d'Amics de l'Orgue i del Centre de Recerca i Documentació Històrico-Musical de Mallorca, i ha comptat amb la col·laboració de Sa Nostra.rgues i trobada de documentalistes musicals a Pollença

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris