cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
30°

Àmplia representació social, política i cultural a l'acte d'investidura

La investidura de Melià com a doctor honoris causa va comptar ahir amb una àmplia representació de tots els estaments socials, polítics i culturals. L'església parroquial d'Artà resultà petita per acollir les més de 500 persones que hi assistiren i feren costat amb un fort aplaudiment al flamant doctor.

L'acte començà amb la tradicional processó acadèmica encapçalada pel rector de la UIB, Llorenç Huguet, i els representants del claustre. Hi participaren també el magistrat del Tribunal Superior de Jústicia de les Balears, Rafel Perera, i Pere A. Serra, doctor honoris causa per la Universitat de Dowling College de New York i president del Grup Serra, empresa editora de Diari de Balears.

Pel que fa a les autoritats assistiren el president del Govern balear, Jaume Matas; la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar; els consellers Manuel Ferrer, Miquel Ramis, Pilar Ferrer i Francesc Fiol; els vicepresidents del CIM, Pere Sampol i Francesc Triay; el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda; Vicenç Villatoro, director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya; els batles d'Artà, Felanitx i Sant Llorenç, Monserrat Santandreu, Miquel Riera i Mateu Puigrós, respectivament, entre d'altres.

Encapçalaven la representació universitària els vicerectors Mercè Gambús, d'Extensió Universitaria; Santiago Cavanillas, d'Ordenació Acadèmica; Antoni Roig, rector honorari, i Jaume Sureda, vicerector de Relacions Institucionals. El món de la cultura estigué representat per Antoni Mir, president de l'Obra Cultural Balear, els pintors Ramon Canet i Maria Carbonero, i el president de la comissió de Patrimoni del Consell, Damià Pons, entre d'altres. No hi faltà tampoc una representació empresarial, encapçalada pel president de la CAEB, Josep Oliver, ni militar, amb Tomàs Formentín, general en cap de la zona militar de les Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris